Balance Board

Prikkel de fantasie en ontwikkel de balans met een balance board van Bandits and Angels.

Balance Board Naturel
 • 3 jaar
 • Gemaakt van stevig hout
 • Voor prikkeling van de fantasie
 • Voor ontwikkeling van balans
 • Oneindige speelmogelijkheden
 • Draagkracht max 100 kg
 • Geen verzendkosten
€ 69,95    € 49,95
Balance board naturel met beschermmat roze
 • 3 jaar
 • Tool voor evenwicht en fantasie
 • Naturel board, zwarte beschermmat
 • Belastbaar tot 100 kg
 • Geen verzendkosten
€ 69,95    € 54,95
Balance Board White wash
 • 3 jaar
 • Houten balance board
 • Voor prikkeling van de fantasie
 • Voor ontwikkeling van balans
 • Oneindige mogelijkheden
 • Draagkracht max 100 kg
 • Geen verzendkosten
€ 69,95    € 49,95
Balance board naturel met beschermmat zwart
 • 3 jaar
 • Tool voor evenwicht en fantasie
 • Naturel board, zwarte beschermmat
 • Belastbaar tot 100 kg
 • Geen verzendkosten
€ 69,95    € 54,95
Balance board naturel met beschermmat donkerblauw
 • 3 jaar
 • Tool voor evenwicht en fantasie
 • Naturel board, zwarte beschermmat
 • Belastbaar tot 100 kg
 • Geen verzendkosten
€ 69,95    € 54,95
Balance board naturel met beschermmat grijs
 • 3 jaar
 • Tool voor evenwicht en fantasie
 • Naturel board, grijze beschermmat
 • Belastbaar tot 100 kg
 • Geen verzendkosten
€ 69,95    € 54,95

Verbeter evenwicht en coördinatie met een balance board

Wat is een balance board? Wij omschrijven het als een magische tool met meerdere doeleinden! Het houten board heeft een gebogen vorm. Hierdoor word je gedwongen om je evenwicht te bewaren. Het is dus een perfect hulpmiddel voor het ontwikkelen van balans. Kinderen raken hierdoor ook meer bewust van wat hun eigen lichaam kan. Deze lichaamsbewustzijn is zeer welkom tijdens het opgroeien. Tevens is het een eenvoudig instrument dat de fantasie prikkelt. Want wat zie jij erin? Een wipwap, een brug, een tunnel, een plekje om lekker in te liggen? De verbeelding van kinderen is eindeloos. En het board kan overal voor worden ingezet. Zoals voor revalidatie na een blessure of operatie en is geschikt voor sporttrainingen van verschillende disciplines, zoals surfen, snowboarden of skateboarden.

Balance boards die jarenlang meegroeien

De Bandits and Angels balance boards zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Op deze leeftijd is het in principe gebruikelijk dat het kind probleemloos kan lopen. Daarbij kan hij of zij ook het evenwicht al een beetje kan bewaren. En natuurlijk is er een gezonde vorm van nieuwsgierigheid naar de wereld aanwezig op deze leeftijd! Dit is een goede combinatie van vaardigheden om met een balance board te spelen. De boards van Bandits and Angels hebben een afmeting van 81x30x17 cm en kunnen maximaal 100 kg dragen. Door deze kenmerken kan er nog lang gebruik worden gemaakt van het product. Ook wanneer het kind dus groter en zwaarder wordt. En misschien wil papa of mama ook weleens een poging wagen?

Balance board als trainingsmiddel

We hebben het over balans. Lichaamsbewustzijn. En over hoe leuk je met een balance board kunt spelen. Maar wist je dat het ook echt een uitstekend hulpmiddel is bij training? Denk hierbij echt specifiek aan sporttraining of algemene fitness. Maar het is ook een prachtig hulpmiddel bij revalidatie. Door de vorm van het vorm moeten je spieren hard werken! Of doe fijne oefeningen voor bijvoorbeeld enkelmobiliteit. Maar je kunt er ook push-ups op uitvoeren. Zoek online maar eens naar oefeningen op een balance board. En er gaat een nieuwe wereld voor je open. Dit is voor zowel kinderen als volwassenen geschikt om te doen.

Veilig spelen met een balance board

Veiligheid is natuurlijk een belangrijk aspect bij het kiezen van speelgoed voor kinderen. Zij het niet dé belangrijkste. Al het speelgoed van Bandits and Angels wordt dan ook wettelijk gekeurd. Ook de balance boards ontkomen hier niet aan. Deze zijn voorzien van een CE-markering. Dit betekent dat ze voldoen aan de Europese veiligheids- en gezondheidseisen die worden gesteld aan speelgoed. Een houten balance board is een duurzaam alternatief voor plastic speelgoed. Zonder giftige stoffen of chemicaliën. Een veilige keuze dus voor kinderen én het milieu! Belangrijk: het gebruik door een kind dient te allen tijde onder toeziend oog van een volwassene te gebeuren. Ook wanneer het speelgoed veilig is bevonden.  

Houten balance boards

Alle boards van Bandits and Angels zijn gemaakt van hout. Dit maakt het product lekker stevig en stabiel. Bovendien zijn ze eenvoudig schoon te maken dankzij het gladde oppervlakte. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een mild reinigingsmiddel, schoon water en een zachte spons of doek. Esthetisch gezien is het ook wel prettig dat ze gemaakt zijn van hout. Door deze neutrale look passen ze namelijk eigenlijk altijd wel in elk interieur. En wil je hem liever toch niet in het zicht hebben liggen? Een balance board is compact genoeg om onder een bank te schuiven of in een kast op te bergen. Duurzaamheid en veiligheid zijn belangrijke kenmerken. Het bord is gemaakt van stevig materiaal dat bestand is tegen intensief gebruik. De afgeronde hoeken van het bord zorgen ervoor dat je je niet bezeert tijdens het trainen.

Balance boards in diverse kleuren

De vorm van een balance board, in combinatie met hoe een kind erop kan staan, doet al snel denken aan een soort surfplank. Dit zou een leuk spelletje zijn: dromen over wilde golven en de blauwe zee terwijl je je evenwicht moet bewaren! De “surfplank” is de meest ideale vorm voor een balance board en hierin kun je niet echt variëren. Maar wat betreft kleur wel. Daarom kun je bij Bandits and Angels kiezen uit de volgende drie opties: naturel, white wash en zwart. Vooral de laatste, een zwart houten balance board, kom je niet vaak tegen. Je haalt hiermee een stoer stuk speelgoed in huis.

Balance board voor jongens en meisjes

Speelgoed voor jongens en speelgoed voor meisjes kunnen soms verschillen. Maar een balance board is een leuk product voor zowel jongens als meisjes! Het is een superleuke en stimulerende tool voor alle kinderen die willen leren, ontdekken en zichzelf uitdagen. En wil je er toch echt iets typisch jongens- of meisjesachtigs van maken? Bestel dan een gekleurde beschermmat mee. Deze zijn er in verschillende kleuren, zoals ook blauw en roze. Heb je een voorkeur voor neutralere kleuren? Dan kun je ook kiezen voor grijs of zwart. Kortom: er is voor iedereen wel een balance board te vinden dat hij of zij mooi vindt! Met of zonder beschermmat.

Beschermmatten voor balance board

We benoemden het al: de gekleurde beschermmat. Een Bandits and Angels balance board wordt kaal geleverd, maar kun je dus uitbreiden met een beschermmat. Deze is gemaakt van slijtvast foam en beschermt zowel het board zelf als de vloer waar hij op staat. Je ontvangt de beschermmat als een soort sticker die op je op de onderkant van het balance board kunt plakken. Hoe? Haal een klein stukje van de plakrand af en plak de mat op het board. Pel vervolgens voorzichtig de sticker steeds verder af om hem netjes op zijn plek te krijgen. Want: vast is vast! De beschermmatten zijn los te bestellen als je al een Bandits and Angels balance board hebt, of in combinatie met een board. 

Een veilig balance board van hoge kwaliteit

Als je thuis wilt trainen en je balans en coördinatie wilt verbeteren, is dit een must-have. Dit bord is gemakkelijk te gebruiken, duurzaam en geschikt voor verschillende doeleinden. Het is ook gemakkelijk op te bergen en te transporteren, wat het perfect maakt voor mensen met beperkte opbergruimte. Hiermee kun je thuis aan je fitness werken en je gezondheid en welzijn verbeteren.

Bandits and Angels, het meest hippe Nederlandse speelgoedmerk! Natuurlijk willen we graag dat al onze producten er mooi uitzien, maar we beginnen altijd bij de basis. En dat is: kwaliteit en veiligheid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Materialen die veilig zijn voor kinderen. En waar ze voor een lange tijd veel plezier aan kunnen beleven. We maken speelgoed om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Hoe mooi is het dat wij hier een deel van uit kunnen maken! En is jouw kind het stuk speelgoed ontgroeid? Dankzij de kwaliteit kun je het speelgoed doorgeven aan iemand anders. Zo dragen we ook nog eens bij een stukje duurzaamheid. 

Naam graveren in een houten balance board

Maak van een balance board iets bijzonders door deze te laten graveren. Vul tijdens het bestelproces de naam in van het kind en we graveren deze op de holle kant van het board. Zo is de eigen naam goed zichtbaar voor het kind tijdens het balanceren. Heb je wensen die afwijken van de standaard 10 karakters? Of wil je een (bedrijfs)logo? Of misschien wel een combinatie? Neem dan contact met ons op, dan kijken we graag samen met onze graveer-experts naar de mogelijkheden! Let wel op: hout is een natuurproduct en door het graveren kunnen er kleurverschillen ontstaan die afwijken van de foto’s. Ruilen en/of retour sturen van het product is niet mogelijk, omdat dit een op maat gemaakt product is.

Grootste speelgoed-webshop met o.a. balance boards

Bij Bandits and Angels hebben wij de producten op voorraad in ons eigen magazijn. Dit betekent dat wij direct* voor je aan de slag kunnen gaan wanneer je een bestelling plaatst! (*Afhankelijk van het tijdstip, anders de volgende dag.) Wanneer jouw bestelling klaar is gemaakt voor verzending ontvang je via de e-mail een track & trace code om je pakket te kunnen volgen. Op deze manier houden we je van alle stappen op de hoogte. Krijg je onverhoopt geen e-mails binnen van ons? Dan staat onze klantenservice altijd voor je klaar, zowel telefonisch als via ons contactformulier. We wensen je alvast heel veel plezier met jouw Bandits and Angels aankoop!