Kinderfietsen

Alle kinderfietsen van Bandits and Angels. Zijwieltjes nodig? Geen probleem, die zijn optioneel mee te bestellen.

Retro Rider 12 inch groen
 • vanaf 3 jaar
 • Verstelbaar zadel en stuur
 • 12 inch luchtbanden
 • Met terugtraprem en voorgemonteerde handrem
 • Inclusief stuurmand, bel en reflectoren
 • Optioneel: zijwielen
 • Geen verzendkosten
€ 199,00    € 169,00
Retro Rider 12 inch roze
 • vanaf 3 jaar
 • Verstelbaar zadel en stuur
 • 12 inch luchtbanden
 • Met terugtraprem en voorgemonteerde handrem
 • Inclusief stuurmand, bel en reflectoren
 • Optioneel: zijwielen
 • Geen verzendkosten
€ 199,00    € 169,00
Retro Rider 12 inch blauw
 • vanaf 3 jaar
 • Verstelbaar zadel en stuur
 • 12 inch luchtbanden
 • Met terugtraprem en voorgemonteerde handrem
 • Inclusief stuurmand, bel en reflectoren
 • Optioneel: zijwielen
 • Geen verzendkosten
€ 199,00    € 179,00

Een nieuwe kinderfiets van Bandits and Angels

Zelf van A naar B kunnen. De wereld ontdekken. Nieuwe avonturen beleven. Zelfstandigheid. Lichaamsbeweging. Sociale vaardigheden. Ontwikkeling van coördinatie. Zomaar een paar voordelen van fietsen. En dat kan allemaal op een kinderfiets van Bandits and Angels! Al enige tijd zijn we bezig met de ontwikkeling van onze eigen fiets. En vlak voor de zomer van 2023 was het zover. De lancering van de Retro Rider kinderfiets was daar! Een kinderfiets die de eerder genoemde vaardigheden kan helpen ontwikkelen. Daarbij is het rijden op een eigen fiets gewoonweg leuk. Welke kleur Retro Rider kinderfiets past het beste bij jouw kleine avonturier?

Kinderfiets voor kinderen vanaf 3 jaar

De Retro Rider kinderfietsen zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. Maar belangrijker? Kijk naar bepaalde lengtes bij het kind. Niet elk kind van 3 jaar is natuurlijk even lang. Zo raden we een beenlengte vanaf 42 cm aan. En een totale lichaamslengte vanaf 96 cm. Sommige kinderen van 2 jaar zijn al groter. En sommige kinderen van 4 jaar zijn wat kleiner. Dus laat je niet keuze niet bepalen door de opgegeven leeftijd. En zorg dat je je kind opmeet. Dankzij het verstelbaar zadel en stuur groeit de kinderfiets mee. Hierdoor kan er nog lang plezier worden beleefd aan het product! Iets waar we bij Bandits and Angels erg blij van worden.

Luchtbanden op een kinderfiets

Deze kinderfiets van Bandits and Angels is voorzien van luchtbanden. Weet je hoeveel voordelen luchtbanden hebben ten opzichte van massieve wielen? Veel! Ze zijn beter in staat om schokken en trillingen op te vangen. Ze werken dus als een soort schokdempers. Dit draagt ook bij aan de stabiliteit van de kinderfiets. Luchtbanden hebben een groter contactoppervlak met de weg. Hierdoor hebben ze beter grip op verschillende ondergronden. Ook dit is bevorderlijk voor de stabiliteit. Luchtbanden bieden ook nog eens een lagere rolweerstand. Hierdoor komen kinderen vlot vooruit, zonder veel inspanning. Dit is heel fijn. Vooral wanneer kids nog bezig zijn met de ontwikkeling van hun fietsvaardigheden.

Een kinderfiets met stalen frame

De Retro Rider kinderfiets is gemaakt van staal. In totaal (met alle accessoires erop) weegt de fiets zo’n 8,6 kilogram. Dit is niet zwaar voor een kinderfiets! En dat is maar goed ook. De fietsen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. En als je 3 jaar bent, dan ben je natuurlijk nog niet de allersterkste. Dus de fiets mag niet te zwaar zijn. Zo kan het kind gemakkelijk vooruit komen. Daarbij heeft staal nog een prettige bijeenkomst. Staal heeft een soort veerkracht. En dit zorgt voor een comfortabele fietservaring. Daarbij is staal heel sterk. Het is een robuust en duurzaam soort materiaal. Wel zo fijn, want zo kun je lang plezier hebben van de fiets! En groeit jouw kind uit de fiets? Dan geef je hem makkelijk door voor een volgende ronde.

Een veilige kinderfiets met een degelijk ontwerp

Veiligheid staat bij ons voorop! Wij willen dat elk kind probleemloos kan spelen met ons speelgoed. En dat ouders zich ook niet druk hoeven te maken. Al onze producten worden gekeurd vóór verkoop. Ook onze kinderfietsen zijn wettelijk gekeurd. En uiteraard in orde bevonden. De kinderfiets is bestempeld met een CE-keurmerk. Het ontwerp van de kinderfiets is goed gekeurd als veilig. Het ontwerp is redelijk simpel. Maar daar houden we van! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Samen met ons testteam van kinderen zijn we tot dit eindresultaat gekomen. Een veilige kinderfiets. Die er ook nog een supergaaf uitziet. 

Welke kleur kinderfiets kies jij?

De Bandits and Angels kinderfiets is verkrijgbaar in een paar kleuren. Zo weten we zeker dat iedereen een juiste keuze kan maken. De roze kleur wordt vaak specifiek voor meisjes gekozen. En de blauwe kleur meestal voor jongens. De groene is daarentegen een kleur die voor zowel meisjes als jongens gekozen wordt. Dit mooie kleurtje heeft de laatste jaren veel populariteit verworven. Het is een lieve kleur, maar ook een hele stoere. Onderaan de streep maakt het natuurlijk niet uit of je een jongen of meisje bent. En op welke kleur kinderfiets je fietst. Vind jij als jongen de roze mooi? Helemaal prima! En wil jij als meisjes op de blauwe wegrijden? Geen enkel probleem! Welke kleur vind jij het mooist?

Zijwielen op de kinderfiets

Is zelfstandig fietsen nog een beetje lastig? Dan is het mogelijk om zijwielen mee te bestellen. De zijwielen bieden we aan als een optionele bijpassende accessoire. Ze zijn eenvoudig op de kinderfiets te monteren. Ze helpen bij het stabiliseren van de fiets. Hierdoor kan de kleine bestuurder leren balanceren. De fiets zal natuurlijk niet omvallen. Door deze extra stabiliteit wordt het zelfvertrouwen vergroot. Heeft je kind op een gegeven genoeg vertrouwen? En genoeg vaardigheden opgebouwd? Dan kunnen de zijwielen eenvoudig weer worden verwijderd. Een klein onderdeel dat heel veel impact heeft. Het zal het plezier in het leren fietsen absoluut vergroten.

Belangrijk onderhoud aan de kinderfiets: remmen en de banden

De Retro Rider kinderfiets is een officieel goed gekeurd product. Ook op het gebied van veiligheid. Het is echter wel belangrijk om je aan een paar richtlijnen te houden. Richtlijnen om deze veiligheid te waarborgen. Gebruik de fiets bijvoorbeeld alleen op een vlakke weg. En voordat de kleine bestuurder er de hort mee op gaat? Hij of zij zal moeten begrijpen hoe er geremd kan worden. Dit kan met de voorgemonteerde handrem of met de terugtraprem. Onderhoud aan de banden is ook belangrijk. Zorg dat ze correct opgepompt zijn. De druk staat op de zijkant van de band. Als laatste is de maximale draagkracht van de fiets 75 kilogram.

Personaliseren: stickerset met eigen naam op kinderfiets

Natuurlijk is het mogelijk om deze kinderfiets te personaliseren. Net zoals de meeste van onze producten. Het frame van de Retro Rider kinderfietsen heeft twee buizen. Op het onderste vind je het Bandits and Angels logo. Maar de bovenste is helemaal leeg. Dus genoeg ruimte voor een naamsticker! Voor deze sticker kun je een naam van maximaal 10 karakters invullen. We drukken deze in onze eigen drukkerij. Vervolgens leveren we de stickerset los. Wij vinden het advies om hem op de buis te plakken heel erg leuk. Maar misschien wil jij hem wel ergens anders op plakken? Je kunt hem dan naar eigen inzicht op het frame plakken.

Bandits and Angels kinderfiets: van ontwerp tot product

Bij Bandits and Angels hebben we alles in eigen beheer. Van het eerste ontwerp tot aan de uitlevering van het daadwerkelijke product. Zo zijn we secuur omgegaan met het ontwerp van deze kinderfiets. Er zijn meerdere samples geweest die uitgebreid zijn getest. Getest door ons belangrijkste publiek: kinderen! Wat gebeurt er met diverse ondergronden? Wat gebeurt er in diverse weersomstandigheden? Tot welke lengte en leeftijd kunnen kinderen er op fietsen? De kinderfiets heeft meerdere rondes doorstaan. En per ronde hebben we er iets aan verbeterd. En we zijn trots op het eindresultaat! We hopen veel Bandits and Angels kinderfietsen te zien buiten.