Loopfiets

Een loopfiets is een goed cadeau voor kinderen van 1 tot 3 jaar. Optioneel met kinbeschermer te bestellen bij Bandits and Angels. Ook graveren in hout is mogelijk.

Vanaf 1 jaar - Vanaf 2 jaar

 • Vanaf 1 jaar
 • Metalen frame
 • 6 inch lekvrije banden
Bekijk producten
 • Vanaf 1 jaar
 • Houten frame 4 standen
 • 6 inch lekvrije banden
Bekijk producten
 • Vanaf 1 jaar
 • Houten frame
 • 6 inch lekvrije banden
Bekijk producten
 • Vanaf 1 jaar
 • Houten frame
 • 5,5 inch lekvrije banden
Bekijk producten
 • Vanaf 2 jaar
 • Metalen frame
 • 10 inch wielen
Bekijk producten
 • Vanaf 2 jaar
 • Metalen frame
 • 10 inch luchtbanden
Bekijk producten
 • Vanaf 2 jaar
 • Houten frame 2 standen
 • 12 inch luchtbanden
Bekijk producten
 • Vanaf 2 jaar
 • Houten frame
 • 8,5 inch lekvrije banden
Bekijk producten
 • Vanaf 2,5 jaar
 • Metalen frame
 • 12 inch luchtbanden
Bekijk producten
 • Kinbeschermers met naam
 • Fietsmandjes
 • Fietsbellen
Bekijk producten

Loopfietsen in allerlei soorten en maten

Een loopfiets is een ingenieus stukje kinderspeelgoed dat de manier waarop kinderen leren fietsen volledig transformeert. Maar wat houdt een loopfiets nu precies in? Een loopfiets is een tweewieler zonder trappers, ontworpen om kinderen op een speelse en veilige manier te helpen hun balans te ontwikkelen. In plaats van te trappen, gebruiken kinderen hun voeten om zich af te zetten tegen de grond en voort te bewegen. Deze eenvoudige handeling heeft een krachtig effect op de motorische ontwikkeling van kinderen.

Een van de grootste voordelen van een loopfiets is dat het de perfecte opstap is naar het grotere avontuur van fietsen met pedalen. Kinderen leren om hun evenwicht te bewaren terwijl ze zich voortbewegen, waardoor ze geleidelijk aan vertrouwd raken met het gevoel van op een fiets zitten. Dit is een cruciale stap in de ontwikkeling van hun fietsvaardigheden en vergroot het zelfvertrouwen voor de toekomstige overgang naar een echte fiets. Bij Bandits and Angels begrijpen we dat kinderen van verschillende leeftijden en met diverse behoeften en voorkeuren komen. Daarom hebben we een uitgebreide collectie loopfietsen samengesteld met verschillende modellen, ontwerpen, kleuren en uitvoeringen. Of je nu op zoek bent naar een stoere loopfiets voor een actieve peuter of een schattige, kleurrijke optie voor een kleuter, bij ons vind je altijd wel een passende loopfiets.

We begrijpen ook dat het kiezen van de juiste loopfiets een belangrijke beslissing is, en daarom staan we klaar om je te helpen. Ons deskundige team staat paraat om al je vragen te beantwoorden en advies te geven, zodat je de perfecte loopfiets kunt vinden die past bij de behoeften en persoonlijkheid van jouw kind. Investeer in de ontwikkeling van je kind en bereid ze voor op de avontuurlijke reis van fietsen met een loopfiets van Bandits and Angels.

Op welke loopfiets past mijn kind?

De kleinste loopfiets in ons assortiment, de Little Starter, is al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. De grootste loopfiets, de Retro Rider, is voor kids vanaf 2,5 jaar. Daartussen zitten nog allerlei modellen, variërend van 1 tot 2 jaar. Maar hoe weet je of jouw kind erop past? Want niet elk kind van dezelfde leeftijd is even lang. We adviseren om de beenlengte op te meten. Zet je kind voor je neer met de benen iets uit elkaar. En meet vanaf het kruis tot aan de grond. Dit is de beenlengte. Deze staat gelijk aan de zithoogte. Is het zadel verstelbaar van 23 tot 30 cm? Idealiter valt de beenlengte in dit bereik.

Massieve wielen of luchtbanden

Voor het eerst op een loopfiets? Kies dan voor drie of vier wielen. Die zorgen voor lekker veel stabiliteit. En de wielen van kleine loopfietsen zijn nagenoeg altijd massief. Ze kunnen niet lek raken en kunnen wel tegen een stootje. Maar is je kind groter? Dan heeft hij of zij waarschijnlijk al meer balans ontwikkeld. Dan kan er prima op een tweewieler worden gereden. Deze kunnen zowel massieve wielen hebben als luchtbanden. Het grootste voordeel van luchtbanden is comfort. Ze werken schokdempend en dat zorgt voor een rustige en comfortabele rit. Je kind zal het daardoor ook langer volhouden onderweg!

Metalen loopfiets versus houten loopfiets 

Bij Bandits and Angels vind je twee soorten loopfietsen. Met een metalen frame en met een houten frame. Een metalen loopfiets weegt doorgaans minder dan een houten model. Het is sterk materiaal. Een houten loopfiets voelt echter wat steviger en is lekker duurzaam. Daarbij heeft het een natuurlijke uitstraling. Het ene is niet per se beter of slechter dan het ander. Het is vaak een kwestie van smaak! Sommigen geven standaard de voorkeur aan hout. Terwijl anderen metaal heel mooi vinden. Bandits and Angels gebruiken we hoe dan ook alleen materialen van hoge kwaliteit. Dus je kunt de plank niet mis slaan!

Veel modellen: van kleine bakfiets tot scooter

Behalve de diverse materialen, hebben we ook verschillende uitvoeringen. Aan de ene kant houden we van een simpel design. Zoals de Starter loopfiets. Een solide loopfiets met verstelbaar stuur en zadel. Er zit niet teveel poespas op en doet wat het doen moet. Maar we vinden het ook leuk om zo nu en dan uit de band te springen! Wat dacht je van de Little Riders en de Italian Riders? Deze kleine bakfietsjes en scooters vallen zeker op. Wat hebben alle loopfietsen met elkaar gemeen? Ze zijn prachtig ontworpen. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. En ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. 

Loopfietsen in allerlei kleuren

Het werd al benoemd: de meerdere kleuren. We leven in een tijd waarin blauw niet per se voor jongens is. En roze echt niet alleen maar voor meisjes is. Natuurlijk is er niets mis met deze traditionele gedachte. Deze kleuren bieden we dan ook zeker graag aan! Maar er zijn ook ander kleuren te vinden, zoals groen, mint en rood. Ook hebben we gedacht aan de klanten die liever meer neutrale kleuren zien. Dus we hebben ook loopfietsen in het wit, grijs en zwart. Zo is er voor iedereen wel een passend exemplaar te vinden. Wat is jouw favoriete kleur?

Een loopfiets van Nederlandse bodem

Bandits and Angels is van Nederlandse bodem. Onze specialisatie? Speelgoed! Waaronder loopfietsen. Ze zijn stijlvol en modern ontworpen. En ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Daarbij maken we graag gebruik van frisse kleuren. We willen dat kids op hippe voertuigjes kunnen rijden! Hoe weten we wat kinderen graag willen? Door ze erbij te betrekken. Proefexemplaren worden uitvoerig getest door een jong panel. Als alle boxjes zijn afgevinkt begint de daadwerkelijke productie pas. En we zitten niet stil. Want we blijven ontwerpen. We hebben jarenlange ervaring. Maar we blijven vernieuwen en verbeteren. Alles processen worden inhouse bewaakt en uitgevoerd. Vanaf het ontwerp tot aan de uiteindelijk verzending van jouw bestelling.

Een loopfiets is een veilig stuk speelgoed

Een kind moet zorgeloos op een loopfiets kunnen stappen. En een ouder hoeft zich hier ook niet druk om te maken. Kortom: veiligheid is onze prioriteit! Bandits and Angels loopfietsen zijn stabiel. En de materialen zijn stevig en solide. Voornamelijk de modellen voor de allerjongsten hebben een stuurbegrenzer. En alle klassieke stuurtjes zijn voorzien van veiligheidshandvaten. Alle producten zijn dan ook niet voor de niet door de keuring heen gekomen. Ze zijn veilig bevonden als speelgoed en hebben een CE-keurmerk. Zelf kun je ook iets doen voor de veiligheid. Zorg dat je kind goed op de loopfiets past! We adviseerden eerder al om de beenlengte op te meten. Een kind moet met beide voeten op de grond kunnen komen. 

Personaliseer je loopfiets met een kinbeschermer, sticker of gravure

Al onze loopfietsen zijn de personaliseren! Hoe? Afhankelijk van het model kan dit op verschillende manieren. Bij elke loopfiets hebben we de mogelijke opties weergegeven. Je kunt een kinbeschermer met naam bestellen. Deze bevestig je eenvoudig aan het stuur met een klittenbandsluiting. Een andere optie is een naamsticker. Deze wordt gedrukt in onze drukkerij en los geleverd. Vervolgens kun je zelf bepalen op welke plek de sticker moet komen. Voor de meeste loopfietsen als set verkrijgbaar. Zo kun je aan beide zijden van het frame een naam plakken. De nieuwste toevoeging is een gravure. De naam wordt dan in de voorvork gegraveerd. Deze optie is alleen voor bepaalde houten loopfietsen beschikbaar. 

Bestel jouw perfecte Bandits and Angels loopfiets

Bij Bandits and Angels hebben we een breed assortiment. Hier vind je dus altijd de perfecte loopfiets! Vanaf 1 jaar. Vanaf 2 jaar. Vanaf 2,5 jaar. In het groen. In het blauw. In het roze. Met vier wielen. Met drie wielen. Met twee wielen. Zoveel om uit te kiezen. Is het product op voorraad? Dan kunnen we direct voor je aan de slag als je een bestelling plaatst. Kom je er niet helemaal uit? En wil je advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dan helpen we je de juiste keuze te maken. En blijk de keuze toch niet helemaal juist te zijn? Dan mag je het weer kosteloos retourneren. Maar daar gaan we niet van uit. Want iedereen is blij met een Bandits and Angels loopfiets!

Ook interessant